Tuesday, December 27, 2011

futsal life

heyy blogger. disebabkan aku bosan and takde bende nak buat aku nak cerita mcm mane aku boleh main futsal haha. futsal ni dari sekolah rendah lagi aku dah tau, tapi tak minat la sbb dye cm main 5on5 je enn. dulu sume gila bola padang sbb BPL. start aku form1 aku salu tgk abg aku (Irshad) kluar malam. aku pun tanye lah dye nak gi mana, dye cakap dye main futsal ngn team abg sedara aku (indera) aku pun buat bodo je la. boleh kate everyweek lah dye gi main futsal. ade skali tuh dye ajak aku main futsal kat court PU tuh. men ngn team2 biase je la. aku pun main, mmg hancur gila lah time tuh. abg aku ckp aku main mcm style bola padang. haha. time tuh aku,viki and danial baru start main. danial men keeper. dye mmg tere keeper. so takde hal lah bagi dia. 

     time aku form1, kira kdg2 zai and abg aku ade ajak aku main la. lepas tuh irshad ngn zai masuk team "Homa FC" dgn indera and kembar dia (adi) team dorg kira hebat lah. danial pulak kdg2 dapat main dgn Homa sbb adi kdg2 tak main. so danial ganti la jadi keeper. 2-3 bulan lepas tuh Homa byk amek player baru, so irshad and zai agak disisih kan kat homa. jadi dorg pun buat team baru. starting irshad,zai,aku,danial and viki je la. pastuh baru dorg amek Den. den ni hebat men bawah. kitrg start jinak2 main kat court wawasan. masa main kat court wawasan jumpe plak ifwat. dye nak masuk team kitrg. lepas tuh kitrg terus active lah dgn futsal ni. every week friendly kat Ferro subang and training kat court mana2 lah. sebulan lepas tuh kitrg dapat lagi player baru, zai yg bawak. nama dye hasne tapi kitrg panggil dye "chamakh" sbb muke dorg sama. haha. 

    selepas 5bulan team kitrg active futsal, kitrg pun byk menang friendly. jadi zai and irshad decide utk try masuk tournament. kitrg masuk tournament apa tah. ade 32 team. byk jugak hebat2. time tuh kitrg letak nama  kitrg "ace FC" pengaruh cartoon one piece. hahaha. malangnye kitrg kalah kat group stage sbb takde experience kann. haha. aku tak main langsung time tournament tuh, agak kecewa tapi sabar je lah. hehe. lepas tuh kitrg pun training2 and byk main friendly sampai team2 kat puchong kalah ngn kitrg. kitrg dah rasa okay dah, kitrg try lagi tournament tapi kalah jugak. time tuh apa tah nama team kitrg. takde nama lagi time tuh. lepas tuh ifwat cite kat kitrg sume yg ade org ckp "ehh ni team orange tadi" sbb kitrg nye jersey colour orange. lepas tuh aku pun cakap "weyh, letak nama team kite orange FC la" pastuh sume setuju. haha.

 bila masuk form2, aku pun dah byk training ngn pro2 mcm zai,irshad,ifwat sume. aku dah byk skill. aku pun buat team ngn member2 aku. sume umur 15 and 14. time tuh aku,danial,andy,izham,amir,raja,faiz,zul and mizie tak silap. kitrg maen kat court PU je, sbb nak try dapatkan teamwork sume. lepas dah training sume, shazwan ngn iqwan pun masuk team kitrg. iqwan ni aku tahu dye boley sbb dye kdg2 main ngn orangefc skali, dye enn  adik ifwat. haha. lepas kitrg byk friendly sume , zul tibe2 kluar dari team kitrg sbb dye salu tk dapat position yg dye nak. maybe tuh sbb dye nak kuar kot. haha.kitrg pun carry on je lah sbb byk lagi player kan. 1out 10 born. cehh ! hahaha.

masuk aku form3, masuk tournament u15. time tuh aku,danial,andy,raja,faizwan,syed,izham and syed. syed ni member lama aku. dye tak main futsal, tapi saja2 ajak. haha. tome group stage mmg kitrg gempak la, menang sume game satu je kalah. tapi time quater final kitrg kala ngn team senang je. mmg kecewa and malu lah. nak wat cmne takde rezeki kan. haha. time tuh nama team kitrg "Gato FC" amek dari nama kasut futsal. hahaha. kalah tournament tuh bukan kitrg terus giveup, kitrg still usaha lagi. dalam masa yg sama aku and danial still main ngn orange FC. bape bulan lepas tuh kitrg dapat nama baru. disebabkan kitrg byk training ngn orange FC, kitrg pun letak nama team kitrg orange junior. agak bangga la time tuh sbb byk org kenal enn haha.

baru2 ni lepas PMR, kitrg orange junior ade masuk tournament kat Ferro futsal tuh. kitrg masuk open doh. haha. mmg kene tibai lah ngn pro. cam elastico,ferroFC. haha. fyi, elastico tuh pun team irshad gak. haha. lepas daripade tournament tuh, kitrg sume kira smgt la, nak masuk lagi sume , siap training bagai. malangnye ade incident salah faham berlaku antara aku danial and andy. dye pun ikut jejak langkah zul kluar dari orange junior and join team galaticose kot nama dorg. haha. kitrg pun nak wat cmne, org dah tak suka kan. dye kluar tak bermakna kitrg tak main futsal dah. aku and danial skrg active gila ngn orange fc. orange junior cam kurg active skrg lepas andy kluar. haha. 

camtuh la cite dye, tapi ak ade skip2 kalau tak sampai subuh kau tak habis baca nanti. sorry ehh nama2 yg aku mention ni. and sorry kalau ade typoo. haha normal lah tuh manusia :P chow and peace.
sorry ayat skema. bajet karangan sikit :P


-Ilyasin Rosely-


Wednesday, December 7, 2011

vans.

sumpah nak kasut ni sial ! buruk ke ? ahh takpe, aku suka :D haha. bila ayah nak kasi duit ni oii. haishh tggu je lah. hehehe xD

Thursday, November 10, 2011

2 am

i just fucking bored and dont know what to do. then suddenly teringat arctic monkeys. elok mengantok nak mampos tadi, layan lagu arctic monkeys terus fresh. hehe. now im feelin so fly :D

Awek :P haha.

wussup bloggers. meet my new friends. say hello to Dina Natasha :D haha. she is fuckin awesome. she always make me smile everytime we text and chatting :')

supp blogger. this week mmg busy and penat giloo lah. training with dfc for comp. lepak sana sini. penat seyh. anyway, dont forget to support dfc this saturday at the curve. and this sunday maybe dfc masuk battle street scientist tuh. chow peace :D

Wednesday, September 21, 2011

nothing special between me and her. we just friend. hahaha :D

Wednesday, September 14, 2011

No one knows :')

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
"I'll remember", you said,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead.
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,

-ADELE-